måndag, december 13, 2010

Var ute i (god) tid!

Idag var det första dagen på jobbet då vi hade riktigt julstressigt. NU märks det att det är jul snart. Mycket kunder, ännu mera varor - julskinka, julkorv och julost. Så fort leveransen kom på morgonen så blev det kvarvarande lagerutrymmet inte mer än att vi kunde ta oss igenom och förbi alla vagnar och pallar (en åt gången, att mötas är ingen idé att försöka sig på).

Mitt råd - handla det du kan redan NU. På så sätt slipper du trängas onödigt länge i butikerna under nästa vecka, dagarna innan julafton. Vi vet ju hur okul det är, men ändå mer eller mindre ett måste. Och vi som jobbar i butikerna är tacksamma för allt som kan underlätta för oss i juletid.

All mat klarar sig ju inte längre än ett par dagar innan man bör äta upp den.
Men här är några saker som GÖR det:

  • Sill - håller flera månader i oöppnat tillstånd, kan fixas redan i november.
  • Julskinka - Håller åtminstone ett par veckor framåt, och den ska ju ändå ätas upp vid jul så det går jättebra att köpa nu.
  • Bakningsingredienser - plockas fram i butikerna i god tid. Det allra mesta finns tillgängligt redan i tidiga november
  • Vissa sorters leverpastej - har en hållbarhet på ca en månad. Inte räcker väl en pastejbit så länge när tjocka släkten kommer på besök?
  • Köttbullar, prinskorv (färdiglagat) - köp någon vecka innan jul, använd så mycket som behövs, frys in resten
  • Dryck - julmust och andra flasktappade drycker kan hålla nästan ett år oöppnade. Köp en flaska då och då när du är och handlar, så slipper du bära hem 10 liter på en gång!
  • Konserver - Saltgurka, rödbetor... Har inte burklocket "klickat" så håller den ett bra tag till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar